Receptai, Sūru

Grybų pica

Skani ir traški, voveraičių pica su anakardžių riešutų sūriu

Koks gi voveraičių sezonas be velniškai geros voveraičių picos? Šios picos skonis toks pat kaip tikros, tačiau ji yra 100% augalinė, be grūdų ir be mielių. Nepaisant to, picoje yra net “sūrio”, o visas skonių derinys yra labai skanus! Daugiau nebereikės jaustis nelaimingiems filmų vakarais, kai kiti užkandžiauja, – pasigaminkite sveiką picą ir patiekite ją savo draugams!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 45 minutės
Sunkumo lygis: lengvas

Jums reikės:
Picos pagrindui:

  • 500 g garuose virtų ir atvėsintų bulvių
  • 80 g bulvių krakmolo
  • jūros druskos (pagal skonį)

Maistui ant picos:

  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų žolelių mišinio
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 100 g koncentruotos pomidorų pastos
  • 50 g anakardžių
  • 3-4 šaukštų vandens
  • ½ citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų ir česnakų miltelių
  • saujos šviežių bazilikų
  • 120 g vyšninių pomidorų
  • 30 g svogūnų
  • 200 g šviežių voveraičių
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo arba kokosų cukraus

Kaip pasigaminti voveraičių picą?

Padui:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite picos pagrindą. Prieš tai garuose virtas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba šakute ir įmaišykite bulvių krakmolą. Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį. Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite maždaug 0,5-1 cm storio picos pagrindą (jei norite, iš to paties kiekio galite padaryti kelias mažas picas). Picos padą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol jis įgaus auksinį atspalvį. Kol kepa picos pagrindas, paruoškite kitus priedus.

Pomidorų padažui gaminti reikės:

Mažesniame dubenyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su kokosų cukrumi arba klevų sirupu, pasirinktomis džiovintomis žolelėmis ir jūros druska.

Anakardžių “sūrio” gamyba:

Supilkite riešutus į trintuvą, supilkite pusės citrinos sulčių, 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, jūros druskos, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.

Paruoškite likusį įdarą:

Susmulkinkite svogūną, per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus ir keptuvėje (be aliejaus) apkepkite voveraites.

Kai padas bus paruoštas, ant dugno pirmiausiai užtepkite pomidorų padažą. Tada ant viršaus uždėkite sluoksnį “sūrio”, pomidorų griežinėlių, pjaustyto svogūno ir keptų voveraičių. Jei norite, pabarstykite dar žolelėmis. Kepkite picą dar 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada leiskite picai šiek tiek atvėsti, patiekite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą