Kreminis ir gaivus miško mėlynių ir čija pudingas
Šis čija pudingas, kuriame gausu gydomųjų mėlynių, gali būti užkandis, desertas ar lengvas patiekalas. Bananai ir datulės uogų pudingui suteikia saldumo, o chia sėklos ir ekologiškas migdolų pienas – kreminės konsistencijos. Jei mėgstate saldumynus, tikrai verta išbandyti šį pudingą!
Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 15 minučių + stingimo laikas
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 50 g čija sėklų
- 360 ml nesaldinto migdolų pieno
- 2 didelių ir minkštų datulių (arba 4 mažesnių)
- ½ didelio prinokusio banano (arba 1 mažesnio)
- 160 g šviežių arba šaldytų-atšildytų mėlynių
Kaip pasigaminti čiją pudingą?
Supilkite mėlynes, bananą, datules ir migdolų pieną į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite mišinį į dubenį ir suberkite čija sėklas. Kruopščiai išmaišykite ir pudingo mišinį padėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai, kad išbrinktų. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate.