Gėrimai ir kokteiliai, Receptai

Šildanti Čaga Latė

Kreminė ir gaivi Čaga latė

Čaga, arba juodasis beržo grybas, laikomas galingu vaistiniu grybu, kuriame gausu maistinių medžiagų ir gydomųjų savybių. Tai patvirtina keli moksliniai tyrimai, pavyzdžiui, nustatyta, kad iš juodojo beržo grybo išgauti biologiškai aktyvūs junginiai, tokie kaip betulinas, betulino rūgštis ir inotodinolis, stabdo vėžinių ląstelių vystymąsi.

Šį kartą dalijamės šildančiu Čagos Latė receptu, kuris puikiai tinka vėsiems rudens vakarams ir padės atgaivinti ir kūną, ir sielą!

Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas : 15 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 2 šaukštelių Čaga miltelių
  • 125 ml karšto vandens
  • 125 ml augalinio pieno (nugriebto kokosų arba migdolų pieno)
  • 1-2 šaukštelių klevų sirupo arba gryno medaus
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • blenderio

Kaip pasigaminti čagos latė?

Nedideliame puode arba puodelyje sumaišykite Čaga miltelius su cinamonu bei vandeniu ir užvirinkite. Tada supilkite mišinį į maišytuvą, suberkite saldiklį ir sutrinkite iki vientisos masės (apie 1 minutę). Tada perkoškite gėrimą per arbatos sietelį ir supilkite į pasirinktą puodelį. Tada suplakite pieną. Pavyzdžiui, pienui plakti tinka indas su vandeniui nepralaidžiu dangčiu. Tam tiesiog supilkite pieną (šaltas pienas geriau putoja) į indą ir purtykite, kol pienas pakankamai suputos. Į puodelį čagos taip pat įdėkite plaktos grietinėlės. Jei norite, ant viršaus galite pabarstyti šiek tiek cinamono. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą