Receptai, Sūru, Užkandžiai

Pikantiški burokėlių falafeliai

Pikantiški burokėlių falafeliai su avinžirniais

Jei mėgstate ankštines daržoves, tikrai jau esate ragavę falafelių. Bet ar bandėte burokėlių falafelių? Jei ne, dabar turite progą, nes tuoj pasidalinsime burokėlių falafelių receptu! Burokėliai, turintys pikantišką spalvą, suteikia falafeliams patrauklią išvaizdą, o avinžirnių užkandžiams – naudingų vitaminų ir mineralų. Juos greitai ir lengvai paruošite, tereikia sumaišyti! Skanūs burokėlių falafeliai puikiai tinka pietums ar vakarienei arba kaip lengvas užkandis, kai esate alkani ir norite greitai užkąsti.

Kiekis: 9 falafeliai
Paruošimo laikas : 45 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 pakelio / skardinės avinžirnių
  • 2 mažesnio dydžio neapdorotų burokėlių
  • 1 didelės saujos šviežių petražolių
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 1 valgomojo šaukštelio tahini
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • jūros druskos ir pipirų
  • galingesnis blenderio/kombaino
  • orkaitės indo
  • kepimo popierius

Kaip pagaminti burokėlių falafelius?

Supilkite avinžirnius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių. Kol avinžirniai verda, nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite burokėlius. Tada sudėkite visus ingredientus – virtus avinžirnius, tarkuotus burokėlius, česnako skilteles ir prieskonius – į blenderį arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus (jei norite kepti kotleto formos falafelius, rutuliukus suplokite), sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 20-30 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su kuo tik norite!

Parašykite komentarą